Controle “de illusie”

Controle “de illusie”

De controle willen houden. Dat is iets wat veel mensen graag doen. Zo hebben we ons leven in de hand en weten we waar we aan toe zijn toch? Helemaal vanuit angst gevoed want wat gebeurd er met ons als we die controle los moeten laten? Dan schieten we in paniek en onrust. En dan lijken de grondvesten onder onze voeten te schudden.

Maar is het wel nodig om altijd maar controle te willen houden? Of mogen we soms ook gewoon vertrouwen op wat er gaat komen. We kunnen niet alles in ons leven controleren of onder controle houden. Er zijn momenten die vragen om vertrouwen en meegaan met de stroom. Omdat het ons naar nieuwe en mooiere dingen in ons leven brengt. Alleen weten we dat niet altijd en trappen we op de rem.

En als je dan op de rem staat dan houdt je de stroom van het leven tegen. En voelen we ons ongemakkelijk. Omdat we ergens wel weten dat we niet op de rem moeten gaan staan maar ons mogen overgeven. Overgeven aan dat wat er is. Overgeven aan het moment. Dat wat er van ons gevraagd wordt is loslaten. Loslaten van waar we ons aan vastklampen. En dat is vaak de angst om iets kwijt te raken of te verliezen. Dat kan van alles zijn. Financiën, materieel, liefde etc.

Krampachtig vasthouden aan iets werkt niet. Je blokkeert daarmee de stroom van het leven. Weet ik ook uit eigen ervaring. Het is een les die ik nog steeds aan het leren ben 😊 Je kunt doen wat je kunt en de rest mag je loslaten. Overgeven aan de wetten van het Universum en vertrouwen. Hoe graag je soms ook iets wilt, misschien is het nog niet de juiste tijd. Het komt wel als het nodig is of als je hebt losgelaten en met de stroom mee zwemt.

Er is een mooie uitspraak:

“Meester worden van je eigen leven betekent niet dat je leven gaat zoals jij wilt, maar dat je leert inzien wat het leven met je voorheeft”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *