Kundalini Yoga

Een dynamische vorm van yoga die niet terug te brengen is naar een andere vorm van yoga. Doordat hij compleet is in vorm. En daarmee bedoel ik compleet als in:

  • ademhaling (pranayama)
  • houding (asana)
  • mantra (klank)
  • mudra (gebaren)
  • meditatie (bewustzijn)

Kundalini yoga wordt ook wel de yoga voor “the householder” genoemd. Wat zoveel betekent dat het een yoga is voor de mens die midden in het leven staat. Werk, gezin, huis, familie etc.

In de 60 jaren van de vorige eeuw kwam Yogi Bhajan naar Amerika met maar een doel, het opleiden van leraren opdat het bewustzijn in het westen zou groeien. En dat kwam als geroepen in die tijd.

Hij heeft 3HO (Healty, Happy, Holy) opgericht om de geheime leer en levensstijl door te kunnen geven richting het Westen.

Over de jaren heb ik de positieve effecten mogen ervaren van Kundalini Yoga, niet alleen bij mezelf, ook bij anderen. In de lessen, workshops en retraites vind ik het altijd weer mooi om te zien wat mensen meenemen en wat het ze gebracht heeft. Van verminderde lichamelijke klachten tot meer rust in het dagelijks leven tot verdieping.

Met veel plezier geef ik de wetenschap van Kundalini Yoga door, de yoga van het bewustzijn.

Wil je ook eens ervaren wat Kundalini yoga is en wat het voor jou kan doen? Schrijf je in voor een workshop of een retraite. Of nodig me eens uit als je een groep van minimaal 6-8 mensen kan verzamelen en een ruimte.

Sat Nam